2 september 2017
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: IFK Lidingö FK - Karlslunds IF HFK

Dagens bortamatch mot IFK Lidingö slutar med en säker 3-1-seger för Karlslunds IF HFK, och extra skönt att ha hittat tillbaka till vinnarspåret efter de två senaste omgångarna.

Karlslund börjar matchen bra med fint spel och tar ledningen redan i den 7:e minuten då Christer Lipovac slår till med ett skott från 25 meter som ställer målvakten, 0-1 till Karlslund! Skönt med tidigt mål, ett psykologiskt sådant då vi i senaste matchen hade svårt att förvalta lägena.

Ett par minuter senare har Karlslund tur då Lidingö missar öppet mål. Under inledningen är det Karlslund som för spelet, men Lidingö är inte ofarliga med sina målglada anfallare. Det är dock Karlslunds Laurie Bell som är närmast med en cykelspark där bollen går i burgaveln.

Karlslund fortsätter att skapa chanser, och Lidingö kommer stundtals runt bra på kanten och det är småfarligt varje gång.

I den 32:a minuten kvitterar Lidingö snyggt till 1-1 genom en cykelspark, kanske med inspiration från Bells tidigare försök.

Strax innan halvtid återtar Karlslund ledningen där Lipovac på nytt blir målskytt, detta efter ett fantastiskt snyggt mål där Karlslund passar sig igenom hela försvaret och där anfallaren Adam Molin passar fram sin partner Lipovac till öppet mål, 1-2! Lipovacs tolfte mål för säsongen, och faktiskt Molins första assist.

Den första halvleken slutar 1-2 till gästerna Karlslund, en halvlek som förutom målen även innehåller två byten för hemmalaget varav det ena är på målvakten och den andra på en utespelare som bärs av på bår. Förhoppningsvis inget allvarligt.

Den andra halvleken börjar bra för Karlslund som jobbar fram ett antal hörnor och andra lägen där målfarlige mittbacken Zakariah Epplette med fyra mål hittills, och ännu målfarlige Molin är närmast. Karlslunds målvakt Steffen Kraus får även visa att han lever och gör ett par bra räddningar.

I den 63:e minuten avlossar utvilade mittfältaren Simon Amin (avstängd förra omgången) ett skott som styrs till yttern Jake Larsson som gör sin gubbe i hög fart och spelar till Molin som petar in bollen i mål, 1-3 till Karlslund! Molin trettonde mål för säsongen vilket även innebär personligt rekord för hans del.

Resterande del av matchen spelas av på ett kontrollerat sätt och Karlslund vinner komfortabelt med 1-3 mot ett hemmastarkt Lidingö, som innan dagens match hade sju vinster på tio hemmamatcher.

Karlslund befäster i och med segern sin andraplats i tabellen.